maanantai 20. huhtikuuta 2015

Prodiscus Easter Openin jälkimainingit

Prodiscus Easter Open on takana ja kisat menivät suhteellisen onnistuneesti omalta kohdaltani. Perjantain parigolffit olivat selkeästi viikonlopun kirkkainta hienoutta, kun pelasimme Suvin kanssa sekaparigolffit ja nakutimme -6 tauluun. Heitto tuntui olevan kunnolla tikissä ja putit upposivat solidisti koko rundin ajan koriin. Oli älyttömän siistiä ja mukavaa pelailla huikeassa seurassa! Siitä kiitokset Mikolle, Runskille ja Suville.

Lauantaina yksilökisan ekalla rundilla muutin perjantain peliä ehkä vielä hienovaraisempaan suuntaan varioimalla avauksia ja kiekkovalintoja - toisin sanoen monimutkaistin perjantain yksinkertaisempaa lähestymistapaa rataan. Muutama väylä meni täysin penkin alle ja birdieitten tekeminen oli vaikeaa, tästä tuloksena +5 tosi pahalta tuntuva rundi.

Lauantain kakkosrundilla simppelöin huomattavasti työskentelyä radalla ja ilman muutamaa töhötystä rundi olisi helposti voinut päätyä minkoille, mutta niin ei kuitenkaan käynyt.  Taas kävi niin, että muutama väylä eritoten #6 väylä (rundin aloitusväylä) aiheutti rumaa jälkeä scorecardiin. Osuin yksilökisassa toistumiseen tälläkin rundilla keskellä väylää olevaan sähkötolppaan, jonka jälkeen alkoi väyläkohtainen damagecontrol päättyen seiskaan. Jälleen nytkin oli se hienoutta, että kaikesta huolimatta sain koko ajan parannettua ja järkeistettyä peliä. Silti oli tosi siistiä vielä bonarina päästä pelailemaan Mikan kanssa samaan heittueeseen ja morjestamaan Naamivaaran herraa. Rundin ehdoton herkkujen herkku oli par-tuloksesta huolimatta väylän #5 avaus: täydellinen 7m korkea avaus dessulla, joka kääntyi reippaasti yli ja iski lujaa feidaten tiiltä suoraan korilinjalle - tosin paikalle käveltyä kiekko oli mennyt pitkäksi ja mökötti 13m korin takana. Pitkäksi siis meni, mutta linja ja heitto oli aivan älyttömän huikea ja rundista jäi huikea jälkifiilis.

Sunnuntaina viikonlopun jälkipeleistä ja analyyseistä viisastuneena bägi oli yksinkertaistunut melkoisesti lauantain ekalta rundilta. Se myös näkyi työskentelyssä. Lujia itsevarmoja avauksia ja solidia peliä. Birdie-paikkoja oli todella paljon, mutta putti oli epävarmaa ja arkaa, siispä monet birdiet jäivät ketjupomppuihin ja alarauta hyppyihin, eivätkä ne tällä kertaa edes tuurilla jääneet sisälle.

Mitä siis tapahtui bägille, kun kerroin sen yksinkertaistuneen viikonlopun aikana? Se lienee luettavissa sunnuntain rundin pelikirjasta:

Väylä 1:
Avaus roadrunnerilla korkeana ylikääntävänä antsana. Puttiyritys ja tarvittaessa nosto mukiin.

Väylä 2:
Avaus teebirdillä solidisti väylän vasempaan laitaan, dessua mukille, putti alle ja toinen sisään.

Väylä 3:
Dessua mukille.

Väylä 4:
Dessua taas.

Väylä 5:
Dessua!

Väylä 6:
Strikeri syvälle bägiin piiloon, ja kaunis avaus Dessulla alatolpalle!

Väylä 7:
Strikeri suorana.

Väylä 8:
Leopardi paikoiltaan risteykseen, josta dessua mukille.

Väylä 9:
Dessua ja lujaa!

Väylä 10:
Dessua! Jos kääntää yli niin feidaa takas ja pääsee ehkä kokeilemaan birdietä, jos menee suoraan, niin silti pelaa helposti paria.

Väylä 11:
Strikeri sweettiin, paikaltaan leopardi mukille ja putti.

Väylä 12:
Teebirdi ja feidit kipolle.

Väylä 13:
Roadrunner lujaa ylös, ylikääntäen ja hieman takaisin palauttaen.

Väylä 14:
Dessua!

Väylä 15:
Roadrunnerilla bäkkärirolleri! Kyllä! Koska foren luotto on tällä hetkellä 0, niin kokeilin tätä heittoa tähän kahdesti ja olin molemmilla kerroilla 6-7m päässä kiposta putilla.

Väylä 16:
Strikeria suoraan.

Väylä 17:
Dessua! Pääsin kahdella vikalla rundilla punaiselle pätkätolpalle miltei ultrasweettiin. Molemmilta rundeilta myös birdiet tälle väylälle.

Väylä 18:
Dessua!

Kiekkoja, joita en heittänyt kertaakaan viikonloppuna: P1, P2, Fugitivet, M4, Roc3, Saint Pro, Star Boss. Samaan joukkoon liittyi lauantain jälkeen myös Lucid Escape, jonka korvasi ihan eri luotettavuusasteinen Teebird.

torstai 9. huhtikuuta 2015

Kohti Prodiscus Easter Openia ja kisa-ITB

Fribakausi 2015 käynnistyy talvikauden esikisoista huolimatta kunnolla vasta nyt tulevasta Prodiscus Easter Openista. Reissutavaroita pakatessani ja kaverin kyytiin hypätessä ei takakontti voikaan olla pullollaan kiekkoja, vaan bägi on jo lähtiessä rakennettava suhteellisen järkevästi kisaa varten. Tietty heittelin muutamat kiekot vielä varmuuden vuoksi matkatavaroiden sekaan vaatteiden väliin, jos vaikka tilanne vaatisi niiden esille kaivamista.

Viidentienristeyksen frisbeegolfrata (5tr) on nyt parin vuoden reissuilta tuttu rata pienine muutoksineen, joten bägi on myös sitä silmällä rakennettu tätä metsärataa ajatellen. Tilaa ei ole hirvittävästi ja tulos on omalla kohdallani ollut aina selkeästi parempaa, kun on pitänyt leveärimmiset kiekot pääosin bägissä. Siispä tätä kaikkea pohtien ajattelin kirjoitella ITB-aiheisen blogipostauksen. Bäginähän mulla on Prodiscuksen rakettireppu, joten kiekkojahan sinne mahtuu.

Putterit:
Puttiputtereina käytän 3 x Clutch Gravity –muovilla. Kaksi jokseenkin kulunutta, mutta puolivakaata ja yksi selkeämmin alivakaa. Käytän näitä myös välillä heittoputtereina pääasiassa alle 50m lähäreissä ja suorissa alamäkiväylissä.

Heittoputteriosastolla löytyykin enemmän tavaraa. Suurinta roolia tällä osastolla hoitavat 2 x Basic Jokeria, joiden täytenä vastakohtana löytyy erittäin alivakaa First Run P1 (ensimmäinen kiekkoni vuosien takaa). Näiden kiekkojen välimaastosta on selvästi puuttunut palanen ja sitä hoitavat nyt tällä kisareissulla neitseellisesti melko iskemättömät D-Line P1 ja P2.

Midarit:
Midareista löytyy myös leveyttä. Isoimmassa roolissa ovat 2 x ESP Buzzzit ja Z-muovinen Hornet. Lisäksi mukana on alivakaa Z-muovinen Comet, jolla menevät hempeimmät lähestymiset. Buzzzeilla menevät suurin osa fore- ja backspin-lähärit. Kaiken varalta mukana on myös 2 x Lucid Fugitivea, Prodigyn M4 ja yksi Champion Roc3. Näistä neljästä jälkimmäisestä kiekosta ei välttämättä mikään lennä viikonloppuna, mutta jos tuulet iskevät, niin Roc3 kaivetaan esille ja sateiden tulle M4. Fugitivet otan reenausta varten, mutta muutoin en ehkä uskalla niitä bägiin tuikata. Iski hämmentävä fiilis, nyt kun asiaa ajatteli tarkemmin. Noh mennään eteenpän.

Fairwaydraiverit:
Fairwaydraiverini ovat pääosin olleet vähän enemmän alivakaallepäin kallellaan, ja tästä on toisaalta tuulisissa kisoissa aiheutunut latefeidien ja lähtökulmien kanssa ongelmia. 5tr:n rata on kuitenkin pääosin tuulen suojissa ja täynnä kapeahkoja rännejä, joten siinä mielessä alivakaahkot fairwaydraiverit sopivat sinne hyvin. Alivakaimpana hännänhuippuna löytyy G-Star Leopard, jolla menevät myös paikaltaan heitettävät pidemmät lähärit. Seuraavaksi löytyy 2 x Star Roadrunneria, joilla menevät pitkästi oikealle taittuvat antsat ja bäkkärirollerit (jälkimmäisiä on talvi treenattu hallissa! :D). Suurinta roolia fairwaydraivereissa hoitavat 2 x Opto Strikerit, jotka ovat hyvin monikäyttöisiä. Niillä hoituvat suurin osa avauksista ja lähes kaikki pidemmät forerollerit. Kuten sanoinkin, niin vakaat fairwaydraiverit ovat olleet hakusessa. Tälle osastolle mukana on nyt kaksi melko erilaista ehdokasta Lucid Escape ja Saint Pro. Näistä Escape on vain hieman Strikeriä ehkä vakaampi, kun taas Saint Pro on selvästi julmempaa osastoa. Jälkimmäiset kaksi kiekkoa käyvät bägistä ulkona todennäköisesti vain, jos tuuli yllättää heittäjän. Lisäksi löytyy vielä Champion Firebird, jolla niitataan tarvittaessa pystypommihysset ja suorat forerollerit.

Distancedraiverit:
Distancedraiverit tälle kisareissulle koostuvat melko poikkeuksellsiesti pelkästään Innovan kiekoista. Jälleen suurimmassa roolissa ovat 3 x Star Destroyeria, jotka ”yllätyksellisesti” ovat alivakaa, vakaahko ja vakaa. Vakainta osastoa hoitaa 1 x Star Boss, joka on selkeästi ylivakain Star Bossini. Tällä kertaa Bosseja mukana on siis vain yksi, ja veikkaisin, että senkin käyttö jäänee suhteellisen vähäiseksi. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä löytyy iki-ihana Star Max, tuo työjuhta, joka kaivetaan aina siinä vaiheessa esiin, kun tarvitaan todellista työkalua suoriin forerolleihin, ässäforeihin, pommihysseihin tai isoihin skippeihin.

Yhteenveto:
  • 8 x Putteria
  • 8 x Midaria
  • 7 x Fairwaydraiveria
  • 6 x Distancedraiveria
  • Yht: 29 kiekkoa.

5tr:n rännien ja tarkan markan heittojen tärkeys on siis siinä mielessä nähtävissä, että pääpaino bägissä on heittoputtereissa, midareissa ja alivakaahkoissa fairwaydraivereissa. Näistäkin todennäköisesti putterit ja fairwaydraiverit saavat eniten ilma-aikaa.